Utbildningar

Hjärnan och kommunikation

Vår hjärna är densamma som den var för 40 tusen år sedan. Att förstå hur detta påverkar oss idag i vårt moderna samhälle ger många fördelar. En av de största fördelarna handlar om kommunikation. Människor som förstår att sätta sig in i denna kunskap om hjärnan och vår kommunikation har en enorm fördel när det kommer till att leda både sig själv och andra.

Kommunicera på hjärnans villkor. Det låter ganska enkelt, men är långt ifrån självklart. Denna insikt, om hjärnan och hur vi fungerar när vi ger och tar emot information, kan hjälpa oss att nå fram i bruset – oavsett vem mottagaren är.

En annan viktig kunskap att hämta här handlar om vårt sätt att fatta beslut. Vår hjärna är programmerad att välja det som ger den största möjliga fördelen så snabbt som möjligt. Vi har svårare att välja alternativ som ger fördel på längre sikt och som gagnar fler än mig. Med rätt utbildning och utveckling kan man vända dessa tendenser och skapa arbetsplatser där klimatet är bra och man fattar långsiktiga beslut när det behövs.

Vår hjärna vill ha snabba kickar, dessa kickar kan bestå av mobiltelefonen och att vi hela tiden kollar vår mail. Detta har lett till att effektiviteten inom många organisationer/företag har sjunkit drastiskt. Det finns många bra verktyg för att komma bort från detta och ta tillbaka effektiviteten, ett av dem är att medvetet skapa några fokustimmar varje dag.

Hjärnan och kommunikation
Referenser.
Jörgen Ekman
Sales Executive på TECHNIA

Det finns många ledarskapskonsulter men få kan mäta sig med Christina när det gäller att få deltagarna att få en tydlig förståelse för helheten och samtidigt få med de små detaljerna. Det är en avgörande skillnad när det handlar om att skapa bra och effektiva arbetsgrupper, här är Christina briljant. Dessutom gör hon det med mycket värme, humor och stort engagemang.

Vincent

Hej Christina, Tack själv för en otrolig bra, inspirerande och konstruktiv kurs . Du är bäst

Henric Lövgren
Manager Driveline system and projects Volvo Construction Equipment

"Christina är mycket engagerad, väldigt kompetent och insatt i ämnet, hanterar grupper/forum och individer på ett mycket professionellt sätt, i situationer som uppstår, och med en fingertoppskänsla/ tajming och respekt. Som gör att alla känner vad man som grupp och person behöver jobba vidare och djupare med för att utvecklas."

Karlstads Kommun

Innehållet var mycket intressant & lärorik. Engagerad & kompetent kursledare som gjorde utbildningen till ett rent nöje. Presentationsteknik (nå fram med ditt budskap)

Minnesota

Christina Haugsöen gav en engagerande och inspirerande föreläsning som gav högst betyg. Hon har en otrolig förmåga att på ett pedagogiskt och lättsamt sätt föreläsa om ett komplext ämne som ändå många kan relatera till och inspireras av.

Christina Haugsöen.

Filaregatan 3, 652 19 Karlstad
+46-707 14 10 49
christina@haugsoen.se